Bli patient hos oss

Hur blir jag patient hos Huddinge Ortopedi?

Vårdgaranti inom ortopedi

Om du väntar på en bedömning/operation i ditt hemlandsting och de inte kan uppfylla kravet på att erbjuda dig vård inom vårdgarantin (90 dagar) har du rätt att söka till Huddinge Ortopedi via så kallat vårdavtal.

Det är samma patientavgift som gäller som om du hade sökt vård i din region, högkostnadskort och frikort gäller. Sjukresor ingår men du får betala din egenavgift.

Valfrihet inom ortopedi

På operationsplaneringen träffar du Anna Hedlund. Hon hjälper dig

Huddinge Ortopedi har ett landstingsavtal med Stockholm läns landsting  inom ortopedi som gör att du kan söka direkt till oss för dina ortopediska besvär. Den nya patientlagen ger dig rätt att söka öppen vård i hela landet, så även om du inte bor i Stockholm kan du söka hjälp hos oss för dina ortopediska besvär via vårt landstingsavtal.

Väljer du att komma till Huddinge Ortopedi som valfrihetspatient gäller samma patientavgifter som om du hade sökt vård i din egen region. Högkostnadsskydd och frikort gäller.

Beroende på var du är folkbokförd kan du behöva en remiss och en betalningsförbindelse från ditt hemlandsting. Information om reglerna för remisser och betalningsförbindelser finns på 1177 Vårdguiden.

Väljer du att komma till Huddinge Ortopedi som valfrihetspatient gäller samma patientavgifter som om du hade sökt vård i din region. Högkostnadsskydd och frikort gäller men sjukresor gäller inte det får du själv stå för kostnaden.

med all planering och praktisk information inför din operation.

Hur blir jag valfrihetspatient?

  • För att kunna bli patient hos oss krävs en remiss skickad från din vårdcentral, företagshälsovård, privatläkare eller från dig själv en sk egenremiss till sjukhuset i din region  så att du hamnar i kön för mottagningsbesök eller operation.
  • Ring till valfrihetkontoret i din region för att få information om hur du går tillväga för att få en betalningsförbindelse på valfrihet till Huddinge Ortopedi.
  • När du fått en betalningsförbindelse skall den skickas till Huddinge Ortopedi.
  • När betalningsförbindelsen är registrerad hos oss kontaktar vi dig för vidare handläggning.

Sjukvårdsförsäkring

Har du en sjukvårdsförsäkring ringer du ditt försäkringsbolag och anmäler dina besvär. Huddinge Ortopedi har ett nära samarbete med nästan samtliga försäkringsbolag. Försäkringsbolaget hjälper dig sedan att boka en snabb tid till en av våra specialistutbildade läkare för undersökning och eventuella utredningar.

Vid undersökningen ställs en diagnos med förslag på fortsatt behandling. Därefter tar försäkringsbolaget ett beslut om din försäkring täcker den rekommenderade behandlingsförslaget.

Om din försäkring inte täcker skadan finns följande alternativ:

  • Vi skickar en remiss till landstinget och vården får utföras inom den offentliga vården.
  • Betala behandlingen privat med bruttoavdrag.

Har du några frågor eller funderingar så tveka inte att kontakta kliniken. Ring in till oss  så hjälper vi dig.

Vi använder kakor

För att förbättra din upplevelse när du använder våra webbplatser och webbtjänster – använder vi cookies, web beacons och liknande tekniker. Här kan du läsa om vilka olika typer av cookies det finns och hur vi använder dem